Агрономія

Спеціальність 201 Агрономія

Освітньо-професійний ступінь
Фаховий молодший бакалавр
Галузь знань 20
Аграрні науки та продовольство

Записів не знайдено.

Фахівець за спеціальністю «Агрономія» здатний виконувати професійну роботу, пов’язану з вирощуванням зернових, технічних і кормових культур.

Добре обізнаний з механізацією с.-г. виробництва, зберіганням і первинною переробкою продукції рослинництва та її реалізацією.

Він, з огляду на конкретні виробничі умови, займається впровадженням і освоєнням науково обґрунтованої системи землеробства та подальшої інтенсифікації рослинництва з метою збільшення виробництва і підвищення якості вирощеної продукції та підвищення родючості ґрунту.

Агроном – посередник між працівниками та керівником агрофірми

Агрономія – спеціальність, що поєднує знання біолога, хіміка, технолога.

Нині фахівець з агрономії має великі перспективи, адже земля – стале джерело достатку, ефективне використання якого можливе лише за умови ґрунтовних знань і вмінь.

Призначення фахівця

Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції рослинництва. Первинні посади, що може обіймати фахівець:

Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції рослинництва.

Первинні посади, що може обіймати фахівець:

  • бригадир
  • агроном-рільник
  • агроном по захисту рослин
  • агроном-плодоовочівник
  • головний агроном господарства
  • обліковець
  • агроном-насінник

 

Фахівець ЗНАТИМЕ
  • організацію інтенсивних технологій виробництва продукції рослинництва;
  • основи земельного права, постанови уряду та законодавчі акти з питань аграрної політики;
  • стандарти насіннєвої та тваринної продукції;
  • технологію зберігання продукції рослинництва;
  • ціни та правила реалізації продукції;
  • основи маркетингу та менеджменту;
  • основи насіннєвої справи;
  • основи очистки та сортування насіння;
  • основи обліку насіннєвого матеріалу;
  • морфологічні основи і біологічні особливості плодових і ягідних культур;склад та властивості ґрунту, прийоми обробітку грунту і підвищення його родючості, систему боротьби з ерозією грунту;
  • сучасні методи діагностики живлення рослин;
  • інтегровані схеми захисту рослин від шкідників, хвороб, бур’янів;
  • передові технології вирощування садивного матеріалу плодових, ягідних і овочевих культур;
  • вимоги до транспортування і зберігання плодоовочевої продукції і стандарти;
  • методи оцінки якості плодоовочевої продукції стандарти;
  • методику розрахунків добрив на запрограмований урожай;
  • технологію приготування компостів, правила змішування мінеральних добрив;
  • організацію приготування і внесення органічних добрив та техніки безпеки;
  • технологію налагодження агрегатів при приготуванні та внесенні добрив;
  • методику організації агрохімічного обстеження грунтів та їх аналіз;
  • правила охорони праці і техніки безпеки, виробничої санітарії і протипожежного захисту.
  • складати технологічні карти по вирощуванню сільськогосподарських культур;
  • застосовувати на практиці основи земельного законодавства та інших нормативних документів;
  • впроваджувати сортозміни та сортооновлення культур;
  • організовувати систему захисту рослин від шкідників, хвороб та бур’янів;
  • стандартизувати насіннєву та товарну продукцію;
  • здійснювати контроль за переробкою та зберіганням продукції рослинництва;
  • складати заявки на завезення високопродуктивних сортів;
  • проводити технологічну наладку зерноочисних машин доробки насіння до відповідних стандартів;
  • відбирати зразки насіннєвого матеріалу та відправляти їх на аналіз у районну інспекцію;
  • заповнювати насіннєву книгу, акти апробації;
  • оформлення насіннєвих документів;
  • здійснювати організаційно-технологічне керівництво виробничим підрозділом по виробництву плодоовочевої продукції;
  • запроваджувати прогресивні технології;
  • прогнозувати врожайність плодових, ягідних і овочевих культур;
  • програмувати добрива та складати систему культур на полях сівозміни;
  • організувати накопичення зберігання органічних і мінеральних добрив;
  • виконувати технологічне налагодження агрегатів по підготовці та внесенню добрив;
  • проводити агрохімічне обстеження грунтів та виконувати відбір їх зразків;
  • аналізувати вплив окремих хімічних елементів, біологічних компонентів та поліпшення родючості грунту та якість продукції;
  • проводити хімічну діагностику елементів.

ТОП-7 якостей, якими повинен володіти агроном

  1. Витривалість
  2. Водійську вправність
  3. Уважність. Адже важливо не переплутати гербіциди з інсектицидами, правильно розраховувати концентрацію робочого розчину та його витрати на обробіток поля.
  4. Знання сучасних технологій. Агроном повинен бути впевненим користувачем ПК, вміти працювати з програмами GPS моніторингу, дронами для аерозйомок, сервісами для бухгалтерського обліку.
  5. Хороша пам’ять. Оскільки важливо орієнтуватися без будь-яких записів у сівозмінах полів, урожайності базових культур господарства тощо.
  6. Знання маркетингу. Уміти проаналізувати ринок продукції, відслідкувати тенденції та зробити прогноз щодо цін.
  7. Організаторські здібності. Агроном – посередник між працівниками та керівником агрофірми. Він домовляється про понаднормову роботу, витрати на навчання персоналу, закупівлю посівного матеріалу. Тому без дрібки дипломатії аж ніяк.

Our Clients

Прокрутка до верху