Спеціальність 201 Агрономія

Освітньо-професійний ступінь Фаховий молодший бакалавр
Галузь знань 20 Аграрні науки та продовольство

Фахівець за спеціальністю
«Агрономія»
здатний виконувати професійну роботу, пов’язану з вирощуванням зернових, технічних і кормових культур.


Добре обізнаний з механізацією
с.-г. виробництва, зберіганням і первинною переробкою продукції рослинництва та її реалізацією.

Він, з огляду на конкретні виробничі умови, займається впровадженням і освоєнням науково обґрунтованої системи землеробства та подальшої інтенсифікації рослинництва з метою збільшення виробництва і підвищення якості вирощеної продукції та підвищення родючості ґрунту.


Агроном – посередник між працівниками та керівником агрофірми

Агрономія спеціальність, що поєднує знання біолога, хіміка, технолога.



Нині фахівець з агрономії має великі перспективи, адже земля – стале джерело достатку, ефективне використання якого можливе лише за умови ґрунтовних знань і вмінь.
Призначення фахівця
Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції рослинництва.
Первинні посади, що може обіймати фахівець:
    • бригадир
    • агроном-рільник
    • агроном по захисту рослин
    • агроном-плодоовочівник
    • головний агроном господарства
    • обліковець
    • агроном-насінник
Можуть працювати: в насіннєвих і карантинних інспекціях та лабораторіях, на елеваторах.

ТОП-7 якостей, якими повинен володіти агроном

  • Витривалість
    01
  • Водійську вправність
    02
  • Уважність
    Адже важливо не переплутати гербіциди з інсектицидами, правильно розраховувати концентрацію робочого розчину та його витрати на обробіток поля.
    03
  • Знання сучасних технологій
    Агроном повинен бути впевненим користувачем ПК, вміти працювати з програмами GPS моніторингу, дронами для аерозйомок, сервісами для бухгалтерського обліку 1C.
    04
  • Хороша пам’ять
    Оскільки важливо орієнтуватися без будь-яких записів у сівозмінах полів, урожайності базових культур господарства тощо.
    05
  • Знання маркетингу
    Уміти проаналізувати ринок продукції, відслідкувати тенденції та зробити прогноз щодо цін.
    06
  • Організаторські здібності
    Агроном – посередник між працівниками та керівником агрофірми. Він домовляється про понаднормову роботу, витрати на навчання персоналу, закупівлю посівного матеріалу. Тому без дрібки дипломатії аж ніяк.
    07