Тваринництво

Спеціальність H2

Галузь знань H
Сільське, лісове, рибне господарство та ветеринарна медицина

Новини

Захист щоденників-звітів з технологічної практики студентів спеціальності 211 та 204

В коледжі відбувся захист щоденників-звітів з технологічної практики студентів спеціальностей 211 "Ветеринарна медицина" і 204 "Технологія виробництва та переробки продукції ...

Навчальна практика у студентів спеціальності 204 “Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва”

Під час навчальної практики студенти спеціальності 204 "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва" (Н2«Тваринництво») набули практичних навичок із технології переробки ...

Увага, абітурієнти!

Тилігульський аграрний фаховий коледж оголошує прийом документів! З 1 по 14 липня здійснюється прийом абітурієнтів на бюджетну форму навчання на ...

Технік-технолог – це фахівець, який на підприємстві є відповідальним за здійснення і розробку різного роду технологічних процесів, що мають безпосереднє відношення до виробництва товару.

До переваг професії можна віднести.

  • Велика кількість відкритих вакансій. Технік-технолог – це висококваліфікований спеціаліст, який ніколи не залишиться без роботи, так як професія є актуальною і затребуваною на сучасному ринку праці.
  • Високий дохід. Чим вище ваша кваліфікації, а також чим більший досвід роботи, тим більш високу матеріальну винагороду за свою працю ви будете отримувати.
  • Можливість кар’єрного росту та самореалізації. Професія вимагає від вас постійного розвитку та самовдосконалення.

Серед мінусів зазвичай виділяють.

  • Високий рівень відповідальності. Саме від техніка-технолога залежить підсумкове якість продукту, який отримає кінцевий споживач.
  • Стрес. У зв’язку з тим, що на плечі спеціаліста лягає велика відповідальність, він постійно відчуває стрес.

Спеціаліст може бути задіяний в самих різних сферах людської діяльності, однак найчастіше техніка-технолога можна зустріти на підприємствах громадського харчування.

На сьогоднішній день найважливішою функцією техніка-технолога на виробництві є виявлення різного браку і дефектів в товарі.

Важливо відзначити, що фахівець може активно просуватися по кар’єрних сходах і зайняти посаду старшого техніка-технолога.

Крім того, слід враховувати той факт, що при пошуку кандидата на посаду техніка – технолога роботодавець висуває вимоги щодо не тільки професійних, але й особистісних характеристик. Це пов’язано з тим, що чоловік повинен бути кваліфікованим фахівцем, так і ефективним членом команди.

Проте будьте готові до того, що ви повинні будете постійно самовдосконалюватися і підвищувати свій інтелектуальний рівень, щоб залишатися актуальним і затребуваним фахівцем.

Призначення фахівця

Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції тваринництва. Первинні посади, що може обіймати фахівець:
    • технологія по вирощуванні культур у поєднанні з тваринництвом
    • керуючий фермою
    • технолог приватного сільськогосподарського підприємства
    • обліковець на сільськогосподарському підприємстві
    • технолог-лаборант
    • технолог з переробки м’яса
Фахівець ЗНАТИМЕ
  • закони, постанови. накази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу;
  • прийоми і методи впровадження новітніх технологій в виробництві і переробки продукції тваринництва;
  • методи зоотехнічного аналізу і способи оцінки поживності;
  • методи оцінки екстер’єру і конституції у різних видів сільськогосподарських тварин ;
  • форми виробничого та племінного обліку і звітності;
  • знати комплекс операцій із забою, переробки туш тварин;
  • форми відповідної документації на відправку продукції тваринництва на переробку;
  • основні положення стандартизації;
  • економіку галузі, підприємства, основи планування та управління, економічні методи господарювання;
  • основи правознавства та управлінської діяльності;
  • правила охорони та безпеки життєдіяльності.
  • аналізувати кормову базу і забезпеченість тварин кормами, складати зелений конвеєр;
  • складати, аналізувати раціони, вести контроль за повноцінністю годівлі тварин;
  • організовувати стійлове і пасовищне утримання тварин, організовувати і обладнувати літні табори;
  • складати план парувань та одержання приплоду сільськогосподарських тварин;
  • заповнювати форми виробничого та племінного обліку і звітності;
  • планувати й аналізувати виробництво тваринницької продукції на фермі, здійснювати її реалізацію;
  • забезпечувати ефективне використання машин і обладнання, володіти технікою машинного доїння;
  • нараховувати заробітну плату працівникам тваринництва;
  • визначати види тварин, напрями продуктивності, породи тварин, категорії вгодованності згідно з діючими стандартами;
  • оцінювати якість молока і кисломолочних продуктів;
  • визначати якість обробки сировини на окремих етапах виробництва і якість готової продукції згідно з вимогами стандартів і іншої нормативно-технічної документації;
  • проводити оцінку якості тваринницької продукції.
  • дотримання правил і стандартів безпеки на виробництві;
  • розробка виробничих процесів для всіх елементів готового товару;
  • здійснення контролюючих функцій;
  • дотримання стандартів, прописаних у нормативно-правової документації та законодавчих актах;
  • складання інструкцій, технологічних карт та інших посібників;
  • ведення звітної та облікової документації;
  • проведення досліджень;
  • застосування передового міжнародного досвіду в своїй роботі;
  • з’ясування причин виникнення дефектів;
  • усунення шлюбу (при необхідності).
  • розуміння технічної сторони роботи виробничого устаткування;
  • державні і міжнародні стандарти з виробництва продукції;
  • існуючі види дефектів, причини їх виникнення та способи усунення;
  • основи організації праці;
  • правила техніки безпеки;
  • вміння вести документообіг;
  • знання асортименту товарів, що випускаються.

До найважливішим особистісним характеристикам техніка-технолога слід віднести:

  1. Відповідальність
  2. Системний підхід до роботи
  3. Відсутність гидливості
  4. Уважність та хороша пам’ять
  5. Вміння самостійно приймати рішення
  6. Стресостійкість і емоційна стійкість
  7. Організаторські здібності
  8. Лідерські якості
  9. Логічне мислення
  10. Аналітичний склад розуму

Our Clients

Прокрутка до верху