Петрівський аграрний коледж перейменовано в Тилігульський аграрний фаховий коледж.
Призначення фахівця
Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції тваринництва.
Первинні посади, що може обіймати фахівець:
- технологія по вирощуванні культур у поєднанні з тваринництвом
- керуючий фермою
- технолог приватного сільськогосподарського підприємства
- обліковець на сільськогосподарському підприємстві
- технолог-лаборант
- технолог з переробки м'яса
Фахівець ЗНАТИМЕ
- закони, постанови. накази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу;
- прийоми і методи впровадження новітніх технологій в виробництві і переробки продукції тваринництва;
- методи зоотехнічного аналізу і способи оцінки поживності;
- методи оцінки екстер'єру і конституції у різних видів сільськогосподарських тварин ;
- форми виробничого та племінного обліку і звітності;
- знати комплекс операцій із забою, переробки туш тварин;
- форми відповідної документації на відправку продукції тваринництва на переробку;
- основні положення стандартизації;
- економіку галузі, підприємства, основи планування та управління, економічні методи господарювання;
- основи правознавства та управлінської діяльності;
- правила охорони та безпеки життєдіяльності.
Фахівець ВМІТИМЕ
- аналізувати кормову базу і забезпеченість тварин кормами, складати зелений конвеєр;
- складати, аналізувати раціони, вести контроль за повноцінністю годівлі тварин;
- організовувати стійлове і пасовищне утримання тварин, організовувати і обладнувати літні табори;
- складати план парувань та одержання приплоду сільськогосподарських тварин;
- заповнювати форми виробничого та племінного обліку і звітності;
- планувати й аналізувати виробництво тваринницької продукції на фермі, здійснювати її реалізацію;
- забезпечувати ефективне використання машин і обладнання, володіти технікою машинного доїння;
- нараховувати заробітну плату працівникам тваринництва;
- визначати види тварин, напрями продуктивності, породи тварин, категорії вгодованності згідно з діючими стандартами;
- оцінювати якість молока і кисломолочних продуктів;
- визначати якість обробки сировини на окремих етапах виробництва і якість готової продукції згідно з вимогами стандартів і іншої нормативно-технічної документації;
- проводити оцінку якості тваринницької продукції.