Презентація спеціальності 204 "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва
2022-01-10 12:12
Презентація спеціальності 204 "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва" Петрівський аграрний коледж перейменовано в Тилігульський аграрний фаховий коледж.
Призначення фахівця
Фахівець підготовлений для забезпечення організації з виробництва і переробки продукції тваринництва.
Первинні посади, що може обіймати фахівець:
технологія по вирощуванні культур у поєднанні з тваринництвом
керуючий фермою
технолог приватного сільськогосподарського підприємства
обліковець на сільськогосподарському підприємстві
технолог-лаборант
технолог з переробки м'яса
Фахівець ЗНАТИМЕ
закони, постанови. накази, розпорядження, рішення та інші нормативно-правові акти органів державної влади і місцевого самоврядування з питань агропромислового комплексу;
прийоми і методи впровадження новітніх технологій в виробництві і переробки продукції тваринництва;
методи зоотехнічного аналізу і способи оцінки поживності;
методи оцінки екстер'єру і конституції у різних видів сільськогосподарських тварин ;
форми виробничого та племінного обліку і звітності;
знати комплекс операцій із забою, переробки туш тварин;
форми відповідної документації на відправку продукції тваринництва на переробку;
основні положення стандартизації;
економіку галузі, підприємства, основи планування та управління, економічні методи господарювання;
основи правознавства та управлінської діяльності;
правила охорони та безпеки життєдіяльності.
Фахівець ВМІТИМЕ
аналізувати кормову базу і забезпеченість тварин кормами, складати зелений конвеєр;
складати, аналізувати раціони, вести контроль за повноцінністю годівлі тварин;
організовувати стійлове і пасовищне утримання тварин, організовувати і обладнувати літні табори;
складати план парувань та одержання приплоду сільськогосподарських тварин;
заповнювати форми виробничого та племінного обліку і звітності;
планувати й аналізувати виробництво тваринницької продукції на фермі, здійснювати її реалізацію;
забезпечувати ефективне використання машин і обладнання, володіти технікою машинного доїння;
визначати види тварин, напрями продуктивності, породи тварин, категорії вгодованності згідно з діючими стандартами;
оцінювати якість молока і кисломолочних продуктів;
визначати якість обробки сировини на окремих етапах виробництва і якість готової продукції згідно з вимогами стандартів і іншої нормативно-технічної документації;